2012. augusztus 27., hétfő

Cukormentes túrótorta



Igaz nem most készült el ez a torta, de most találtam meg és arra gondoltam, hogy megosztom veletek. Ez volt az első és egyetlen torta, amit a diéta alatt ettem (saját magam készítettem a szülinapomra).
Nagyon finom,egyszerű az elkészítése és egészséges! Akár fogyókúrázók is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

Piskóta

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál nyírfacukor - xilit
  • 4 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 db sütőpor
  • margarin az edény kikenéséhez

Túrókrém

  • 750 g sovány túró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 100 g margarin
  • nyírfacukor (xilit)
  • natúr joghurt

Tetejére

  • vegyes gyümölcs  

Elkészítés:

  1. Először megsütjük a piskótát: 4 tojást felverünk 4 evőkanál nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a 4 evőkanál teljes kiőrlésű lisztet, és a sütőport. Összedolgozzuk, és a margarinnal kikent, lisztezett kerek formába öntjük. Kb. 20-30 percig sütjük előmelegített sütőben.
  2. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a nem túl kemény margarint, a citrom reszelt héját, és akár a levét is.
  3. Tegyünk annyi nyírfacukrot, hogy elég édes ízt kapjunk. (ugyanúgy kell használni, mint a cukrot, nem édesebb a kristálycukornál!)
  4. Ha minden hozzávalót már összekavartunk, és nem túl krémes, natúr joghurttal lazíthatunk rajta.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a töltelék nagyobb részével. A gyümölcsből rakhatunk a két piskóta közé is.
  6. A maradék krémet a tetejére, és az oldalára is kenhetjük. Gyümölccsel díszítjük.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése